The Money Academy 

aandacht voor omgaan met geld

Voor een langdurige verandering

Het doel van The Money Academy is het voorkomen van financiële problemen bij jongeren. Dat doen we door een online platform waarop alle informatie over geld samen komt, maar nog belangrijker waar de jongeren online trainingen kunnen volgen over geld. Maar ook de ouders worden niet vergeten, ook zij kunnen informatie vinden en een training volgen.

Voor beide doelgroepen is er ook een online forum waarin vragen gesteld kunnen worden, ook anoniem, en onzichtbaar voor elkaar. Zodat beide groepen zich veilig voelen hun vragen te stellen.

Een ander uniek onderdeel van The Money Academy is dat er veel aandacht is voor de oorzaak van bepaald gedrag met geld. Wanneer de oorzaak gevonden een aangepakt wordt ontstaat er langdurige verandering. Hierover later meer.

Online Platform

Alle informatie over geld en over het omgaan met geld op één centrale plek bij elkaar.

Ook voor ouders

Het is ook beschikbaar voor ouders. Niet alleen voor informatie, maar ook voor trainingen.

Forum

 Een plek waar jongeren vragen kunnen stellen en ervaringen kunnen delen.

Doelgroep 

Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat het probleem het grootste is bij MBO studenten. De initiële doelgroep is daarom ook MBO studenten. Maar uiteindelijk willen we alle scholen, van voortgezet onderwijs tot en met HBO hierbij betrekken. Ook kunnen leerlingen van het MBO dit “meenemen” naar het HBO omdat het beschikbaar blijft.

De leeftijd van een MBO student is breed. TMA is dan ook geschikt voor 17 tot en met 25 jaar. Er zijn natuurlijk ook jongeren die niet naar school gaan. Ook voor deze jongeren in de genoemde leeftijdscategorie is TMA bedoeld.

We beginnen met de drie noordelijke provinciën, Friesland, Groningen en Drenthe, maar het doel is dit project binnen 3 jaar over het gehele land uit te rollen.

Status van het project
Op dit moment zijn we in afwachting van de beslissing van de fondsen op onze aanvragen.
De verwachting is dat The Money Academy in het 4e kwartaal van 2018 gelanceerd wordt.

Neem Contact Op